Dolfijnen

De Dolfijnen van de Paltz-& Eemgeuzen, de leukste waterscouting van Nederland! Wij bestaan uit gezellige jongens en meisjes tussen de zes en twaalf jaar oud, begeleid door vrolijke doorgewinterde waterscouts als leiding.

’s Zomers zeilen wij op de Eem bij Eembrugge. De kinderen zeilen dan onder toezicht in tweetallen in optimisten (kleinere bootjes) of met begeleiding aan boord op lelievletten (grotere boten). De kinderen leren zeilen aan de hand van spelletjes op, in en rond het water.

In de winter verblijven wij in ons clubhuis vlakbij de Soesterduinen. Wij doen dan veel spelletjes in de bossen en duinen. Tijdens de opkomsten is er aan creativiteit geen gebrek! Naast de gewone opkomsten hebben wij eens in de maand een klusmiddag. De kinderen helpen dan mee met het onderhoud aan de bootjes, altijd een groot succes!

Ongeveer vier keer per jaar houden wij weekendkampjes. Één of twee nachten slapen, leuke uitstapjes, speurtochten en grote spellen. Daarnaast hebben wij eens per jaar een groot kamp dat meestal 6 dagen duurt. Dit is altijd ergens anders dan op ons eigen terrein, dus erg spannend! Een nieuwe omgeving, spannende avonturen en gave spellen zorgen altijd voor een hoogtepunt van het jaar.

In het kort:

Wie:      Jongens en meisjes tussen 6 en 11 jaar oud

Wat:      Van zeilen tot ravotten in het bos

Waar:    ’s Winters aan de Den Blieklaan (Soest), ’s zomers aan de Eem (Ocrieteiland Eembrugge)

Tijd:       Elke zaterdagochtend van 10.30u tot 13u